062001930
  medpresa@gmail.com

Generalități

Neurologia este o ramură specială a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central, periferic si vegetativ. Motorica, percepţia, gândirea, vorbirea şi sentimentele se bazează pe structurile complexe ale celulelor nervoase ce formează sistemul nervos central, care poate fi afectat de o varietate de disfuncţii şi boli.

Cele mai importante elemente în diagnosticarea unei boli neurologice sunt acuzele, descrierea semnelor și simptomelor dumneavoastră, precum debutul maladiei și modul în care ele s-au dezvoltat. Pentru a diagnostica afecțiunea dumneavoastră, medicul vă va pune întrebări mai amănunțite despre simptomatica pe care o prezentați.

Examene electrofiziologice:

• Electroencefalografia (EEG) – examen, care permite inregistrarea activității electrice spontane neuronale. Traseul obținut este numit electroencefalograma.
Electroencefalografia are drept indicație principală în epilepsie și permite diagnosticarea acestei boli, precum și supravegherea tratamentului și evoluției ei.

Neurologia a fost considerată mult timp ca o specialitate cu rezultate diagnostice precise, dar cu posibilități terapeutice limitate. Acest fapt s-a modificat în ultimele trei decenii în mod semnificativ. Multe afecțiuni neurologice beneficiază în prezent de un tratament eficace.

Drepturile tale

Demența nu este o afecțiune în sine, ci un cumul de simptome ce afectează memoria și capacitatea de gândire.
Tulburarea de echilibru nu este doar o problemă izolată a coordonării sau a mersului.
Mulți oameni suferă de dureri de cap doar pe o parte a capului.
Sindromul de tunel carpian este cea mai comună cauză de compresie a unui nerv periferic în organism.