062001930
  medpresa@gmail.com

Un accident ischemic tranzitor este un semn care poate anunta aparitia unui accident vascular cerebral constituit.

Hemoragia intracerebrala are loc atunci cand sangele ajunge dintr-o data in creier, provocand daune la nivelul tesutului acestuia.

Accidentul vascular cerebral (AVC) face anual victime, multe dintre persoanele afectate pierzandu-si viata in special din cauza ca nu au fost detectate la timp simptomele si, implicit, nu s-a putut apela la ajutor de specialitate.

Pe masura ce inaintam in varsta, memoria scade progresiv. Pentru unele persoane, declinul devine atat de grav incat nu mai pot trai independent.

Boala Alzheimer reprezinta o forma progresiva de dementa. Dementa este un termen mai larg folosit pentru a face referire la afectiunile cauzate de leziuni cerebrale sau de diverse boli ce afecteaza negativ memoria, gandirea si comportamentul.

Diskinezia (dischinezia) este definita ca o miscare anormala, incontrolabila si involuntara. Exista multe tipuri de diskinezie, cu simptome ce variaza de la ticuri minore, pana la miscari ample ale intregului corp.

Simptomele specifice bolii Parkinson sunt tremorul (tremuratul) si miscarile lente sau rigide.

Durerile de cap sunt printre cele mai frecvente acuze cu care oamenii se prezinta in sectorul medical.

Hipoxia cerebrala apare atunci cand creierul nu primeste suficient oxigen, chiar daca fluxul sanguin inca exista.

Migrena este a treia cea mai frecventa afectiune din lume.

Scleroza multipla reprezinta o tulburare pregresiva a sistemului nervos, de natura autoimuna.

Numit dupa cei doi medici francezi care l-au descoperit pentru prima data, sindromul Guillain-Barre reprezinta o tulburare neurologica rara.

Articole medicale