062001930
  medpresa@gmail.com

Dictionar Medical

Sunt 4 înregistrări la această literă.
Caută în termenii maladiilor neurologice
Începe cu Conține Termen Exact
Termenul Definiția
Boala degenerativă a discului intervertebral

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Boala discală degenerativă reprezintă una din cele mai întâlnite cauze ale durerii lombare și cervicale și este generată de procesul fiziologic al degenerării discurilor intervertebrale, care apare odată cu înaintarea în vârstă. Totalitatea semnelor și simptomelor resimțite de pacient conturează boala discală degenerativă, întrucât, fiind un proces natural, uzura discurilor intervertebrale este ubicuitară în rândul persoanelor vârstnice, însă doar o parte din aceștia manifestă durere cronică.
Accesări: 912
Boala Kuru

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Boala Kuru este o boală extrem de rară şi fatală pentru sistemul nervos. Boala este determinată de infectarea cu o proteină denumită prion localizată în creierul uman contaminat.
Accesări: 885
Boala Pick

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Boala Pick debutează mai devreme decât boala Alzheimer și este dificil de diferențiat de aceasta. Examenele imagistice arată atrofii lobare simetrice ale lobilor temporali sau frontali, atrofii care pot să prindă și ganglionii bazali.
Accesări: 943
Boala vacii nebune

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Boala vacii nebune este specifică bovinelor, iar în cazul infectării omului cu acești prioni, se folosește numele de Boala Creutzfeldt-Jakob.
Accesări: 1953