062001930
  medpresa@gmail.com

Un neurolog este un medic specializat în tratarea bolilor sistemului nervos.

Sistemul nervos cuprinde sistemul nervos central si cel periferic. Acest ansamblu complex implică și măduva spinării și creierul.

Diverse boli, tulburări, leziuni ce implică sistemul nervos necesită tratamentul unui neurolog.

Bolile neurologice pot include:

1

Durerile de cap – durerile de capsunt durerile pe care toată lumea le-a experimentat. Le puteți simți în sinusurile dumneavoastră, în partea de sus a capului, de-a lungul mușchilor capului, la nivelul gâtului, umerilor sau de-a lungul bazei craniului și a creierului. Aceste dureri pot fi cauzate de mai multe condiții, și anume pornesc de la o infecție a sinusurilor și ajung la o durere de dinți. Simptomele durerilor de cap mai grave, inclusiv migrenele, pot fi și vărsăturile.

2

Durerile cronice – durerea cronică este durerea care durează timp de câteva luni sau chiar ani. Aceasta durere poate fi rezultatul unei boli sau al unui accident, dar atunci când aceasta durează mai mult decât timpul de recuperare, poate deveni un simptom al unei probleme diferite.

3

Amețeala – amețelile sunt de mai multe tipuri. Neurologii trateaza amețeala ca fiind un simptom de vertij sau dezechilibru.

Vertijul vă face să vă simțiți ca și cum lucrurile din jurul dumneavoastră se rotesc.

4

Amorțeala sau furnicăturile – amorțeala sau furnicăturile pot apărea din mai multe motive, unele la fel de simple precum a avea o poziție inadecvată astfel încât circulația sângelui scade. Cu toate acestea, în cazul în care amorțeala continuă, apare brusc sau are loc doar pe o parte a corpului, acesta este momentul oportun pentru a vedea un medic neurolog.

5

Slăbiciunea – sentimentele de slăbiciune sunt diferite de cele ale oboselii sau ale durerilor musculare dupa o excursie lungă ori după ridicarea unor greutăți. Această afecțiune ar putea fi cauzată de o stare mai gravă sau de o boală a sistemului nervos.

6

Problemele de mișcare – problemele de mișcare, cum ar fi dificultatea de mers, tremur sau alte simptome ale sistemului nervos cauzează probleme de mișcare. Este posibil să doriți să vedeți un neurolog dacă aceste probleme întrerup activitățile dumneavoastră din fiecare zi, chiar dacă, spre exemplu, tremurul poate fi un efect secundar al unor medicamente sau al anxietății.

7

Convulsiile – convulsiile pot fi aproape insesizabile sau foarte extreme.

Simptomele convulsiilor pot varia: pierderea constiinței, convulsia mișcării brațelor și a picioarelor, probleme respiratorii, confuzii.

8

Problemele de vedere – dificultățile de vedere pot fi cauzate de îmbătrânire ori de probleme ale sistemului nervos.

În cazul în care aceste dificultăți apar brusc și afectează ambii ochi, trebuie neaparat să fiți evaluat de un medic specialist.

9

Problemele de memorie sau momentele de confuzie – problemele limbii vorbite, problemele extreme de memorie, modificările de personalitate sau confuzia sunt toate simptome care ar putea fi cauzate de tulburări sau de probleme la nivelul creierului,coloanei vertebrale și a nervilor.

10

Problemele legate de somn – deși se cunosc mai multe cauze evidente ale problemei legate de somn, cum ar fi mersul la culcare prea târziu, stările precum apneea în somn sau anxietatea, coșmarurile, unele probleme de somn sunt tulburări neurologice.

Având un nou pacient, un neurolog va începe cu un examen fizic și un altul neurologic.

Un examen neurologic va testa forța musculară, reflexele și coordonarea. Deoarece diferite tulburări pot avea simptome similare, medicul trebuie să faca alte teste suplimentare pentru a ajunge la un diagnostic corect.

În scopul de a oferi un diagnostic cât mai corect, un neurolog poate folosi următoarele analize:

  • O scanare tomografică computerizată;
  • O imagistică prin rezonanță magnetică;
  • O tomografie cu emisie de pozitroni.

Echipa doctorneurolog.md

Pacientul are dreptul la asistenţă medicală gratuită în volumul stabilit de legislaţie
Medicul este în drept să fie asigurat cu loc de muncă după încheierea studiilor
Medicul e obligat să respecte cu stricteţe drepturile şi interesele legitime ale pacientului
Pacientul are următoarele responsabilităţi: să aibă grijă de propria sănătate...