062001930
  medpresa@gmail.com

Chiar dacă deteriorarea funcțiilor cognitive este naturală de la un anumit punct, o viață activă, consumul anumitor alimente și practicarea anumitor exerciții ne permit să ne menținem și să ne imbunătățim sănătatea cognitivă.

Sănătatea creierului este influențată enorm de stilul de viață al fiecăruia.

Pentru aceasta e nevoie să respectăm careva recomendații:

Practicarea de exerciții

Exercițiile fizice cresc nivelul endorfinelor și reduc tensiunea neuromusculară. Prin intermediul acestora are loc eliberarea stresului, anxietății sau depresiei.

Relaxarea

Stresul și anxietatea provoacă probleme de memorie, lipsă de concentrare și alternarea stării de spirit.

Somnul suficient

Este important să dormi între 7 și 8 ore pe noapte și să ai un orar de somn pe care să îl respecți cu strictețe.

Cafeaua și ceaiul verde

Ambele ne ajută să ne protejăm creierul. Studiile recente au demonstrat că o cană pe zi mărește capacitatea cognitivă și diminuează riscul de apariție a maladiei Alzheimer cu 30%, până la 60%.

Învațarea continuă

Învățând lucruri noi în fiecare zi, studiind, făcând exerciții mintale ne menținem creierul activ și întârziem deteriorarea cognitivă.

Alimentare corectă

Consumul de alimente bogate în fibre și proteine, cu conținut scăzut de grăsime. O astfel de dietă crește randamentul cognitiv.

Ciocolata

Consumul moderat de ciocolată neagră are mari beneficii asupra sănătății. Ea protejează împotriva acțiunii radicalilor liberi, care la rândul lor cauzează apariția anumitor boli, inclusiv a celor mintale.

ciocolata

Echipa doctorneurolog.md

 
Mutismul electiv este definit ca incapacitatea unui copil de a vorbi in anumite situatii
Hiperactivitatea si impulsivitatea sunt trasaturi caracteristice ale ADHD-ului.
A fi parinte este un lucru incarcat de responsabilitate. Epilepsie ?
Sfera de afecțiuni neurologice pentru care pacientul se poate adresa medicului neurolog este extrem de cuprinzătoare și variată, iar sistemul nervos este în continuare atent ...